Kondensasi

Naha anjeun terang yén kulkas panto kaca ngabentuk kondensasi (cai) di luar gelas di daérah anu kalembaban anu luhur? Ieu henteu ngan ukur masihan tampilan anu goréng, tapi tiasa nyababkeun cai ngabentuk dina lantai kayu keras anjeun, nyababkeun karusakan anu teu tiasa dilereskeun atanapi ngajantenkeun lantai ubin bahaya leueur.

Teu loba jalma sadar ieu lamun meuli kulkas panto kaca sakumaha bener dina kaliwat kaca panto ieu ngan dipaké pikeun refrigeration komérsial di toko jeung toko jsb Tapi ayeuna jeung booming renovasi kantos tumuwuh sarta wewengkon alfresco take off kaca fridges panto jadi. édisi sadayana bumi gaduh sareng peryogi.

Kondensasi kabentuk dasarna lamun aya cai dina hawa (kalembaban), sarta ku sabab interior kulkas tiis, kaca jadi tiis teuing, sarta ieu digabungkeun jeung hawa beueus di luar kulkas ngabalukarkeun cai ngabentuk, kawas dina isuk-isuk awal anjeun. ningali jandéla jero imah kabut nepi, kaca masih jadi tiis ti luar nu ngabentuk cai dina jero.

Ayeuna pikeun masihan anjeun ide naon anu aya di sabudeureun dinten ieu, sabab henteu seueur anu nyobian merangan masalah ieu, kami parantos ngadamel sababaraha catetan dasar;

1. Normal dual glazed (2 x panels) fridges kalawan kaca ngan normal bakal mimiti condensate dina ngeunaan 50-55% kalembaban, ieu standar pasar jeung ieu bakal tuang cai dina nanaon leuwih 65-70%.

2. Unit triple glazed dianggo hadé salaku jandela hareup teu jadi tiis sabab urang boga 3 x lapisan teu 2, jadi umumna 60-65% téh geulis alus saméméh kondensasi mimiti ngabentuk.

3. Teras we ngalih kana kaca LOW E, ieu palapis husus nu mana dina kaca nu ngagambarkeun sinar panas 70% hadé, eta dasarna tetep tiis dina hadé tur mantuan dina ngajaga kaca luar warmer. Biasana LOW E bakal ngahontal 70-75% sateuacan kondensasi mimiti kabentuk.

4. Argon Gas Eusian - Prosés ieu dina loba unit sarta mantuan ngajaga kaca hareup ti meunang tiis sabab nyadiakeun lapisan inbetween 2 x panels gas, ieu ngagabungkeun jeung salah sahiji di luhur bakal mantuan minimum 5% sejen. sateuacan kalembaban ngabentuk.

5. Kaca dipanaskeun - Hiji-hijina jalan pikeun 100% eureun kondensasi dina kaca kaca dipanaskeun. Ieu ngagunakeun pilem anu boga muatan listrik dina tegangan low kalawan kakuatan ngeunaan 50-65 Watt, jadi ieu sabenerna di minimum dua kali konsumsi énergi unit, lolobana 3 kali énergi. Ieu kumaha ogé tiasa ngeureunkeun kondensasi dina awak atanapi pigura panto anu ogé umum pisan.

6. Kondensasi dina awak jeung pigura panto pisan umum dina unit langkung mirah. Prosés foaming insulasi awak jero pisan nyabok senang di loba pabrik jeung pakasaban foaming goréng bisa ngabalukarkeun sagala sorts isu kondensasi, utamana lamun Unit nyaeta stainless steel. Tiis masih tiasa naék tina kulkas ka bagian-bagian kusen panto sareng sisi kulkas, ieu teras tiasa kondensat dina cara anu sami sareng kaca tiasa, janten penting pikeun mastikeun supplier anjeun ogé katutupan ieu. Aya sababaraha cara pikeun merangan éta ku gaduh bagian pipa panas tina condenser anu disalurkeun kana témbok jero.

 

Janten éta mangrupikeun palajaran ringkes ngeunaan kondensasi, ku kituna jalma-jalma henteu katangkep teu sadar naon anu aranjeunna mésér.


waktos pos: Jul-20-2020